Sonus Faber


Sonus Faber har base i Vicenza (det nordlige Italien) og er producent af tophøjttalere. I mere end tredive år har vi været i stand til at nyde disse smukke former og lyde. Sonus Faber er mere end en fantastisk gengiver; de er også møbler. Lavet af det fineste valnøddetræ, det bedste læder og med specialfremstillet højttalerteknologi. Sonus Faber er et vigtigt instrument for Hifi Lounge i søgen efter en ideel gengiver til vores kunder. Dette kommer ikke kun til udtryk i de anvendte materialer, men endnu vigtigere, i den meget naturlige og raffinerede gengivelse.


På demo i HiFi Lounge
Olympica Nova I


Vi har haft Nova I i vores nye lytterum i et par uger nu, hvilken fornøjelse. Det første, der fanger øjet, er den fantastiske finish på disse højttalere. Alle detaljer er perfekt udført, og designet har en ægte italiensk flair. Men vi lærte også at denne højttaler er et akustisk mesterværk. Vores egne målinger viser at delefilter, højttaler enheder, kabinettet, strålingsadfærden og tuning er blevet udført med stor omhu af Sonus Faber udviklere. Dette er også tydeligt når man lytter.

Det første du bemærker er, at det er en utrolig behagelig lyd. Du kan lytte til Nova I i timevis og nyde musikken fuldt ud. Det skyldes blandt andet bassen, der i modsætning til mange andre standerhøjttalere allerede ved lav lydstyrke er i god balance med mellem og højere frekvensområder. Brugen af den 28mm neodymium soft dome diskant med DAD-teknologi (Damped Apex Dome) bidrager også til den silkebløde lyd. Men Nova 1 byder på meget mere. Blandt andet lyder stemmer utrolig naturtro og de bliver nogle gange endda portrætteret holografisk.
Sidstnævnte var hovedsageligt i kombination med Octave V70 class A. Vores målinger viser, at Nova I tuning passer perfekt til Octave. For dem, der leder efter det, kommer mellemfrekvenser af Nova I mere frem i forhold til for eksempel en klasse D-forstærker. Men ikke for meget, det er lige præcis rigtigt. En smuk kombination for øre og øje.

Nova I kan høres i vores nye lytterum. Rummet har kun lidt dæmpning lige som de fleste stuer. Og det er lige præcis det som få det bedste ud af Nova I. Vi kan derfor konkludere, at Sonus Faber har lavet en meget gennemtænkt højttaler med Nova I. Hatten af!

Download Sonus Faber prisliste